Cele mai populare

1
Cum poate sa ma ajute pe mine un site?

Un site te poate ajuta in mai multe feluri:

  • Iti deschizi o noua piata de desfacere a produselor si serviciilor tale. Fata de un magazin sau un sediu un site poate fi vizitat de catre oricine din lume. Poti gasi clienti in orice parte a tarii sau a lumii.
  • Un site este o modalitate usoara de a tine legatura cu clientii, de ai anunta de noutatile si ofertele firmei tale si de a gasi noi clienti. Este mult mai usor pentru un potential client sa intre online si sa citeasca despre tine decat sa dea un telefon si sa vorbeasca cu o persoana de la vanzari.
  • Demonstrezi seriozitatea firmei tale, un site ca si o carte de vizita demonstreaza ca esti serios in activitatea pe care o desfasori.
  • Din ce in ce mai multi oameni cauta pe internet furnizori de produse si servicii. Daca esti gasit usor de vizitatori vinzi mai mult si castigi noi clienti. Un site nu trebuie considerat ca o cheltuiala ci trebuie considerat ca o investitie care in timp se va amortiza.
  • Daca ai un site facilitezi clientilor tai sa recomande bunurile si serviciile tale altor potentiali clienti.
  • Un site bine construit creste increderea clientilor in tine. De obicei cu informatiile de pe site un client nu poate spune daca ai 1 sau 100 de angajati. Astfel o firma mica pe internet poate concura cu firmele mari.
Un site poate dauna imaginii firmei tale daca nu este placut vizual, daca are pagini lipsa, daca este prea plin de reclame care eclipseaza continutul. Asa cum un site iti poate da credibilitate tot asa iti si poate dauna.


2
Un cunoscut a zis ca imi face un site gratis, de ce sa platesc pentru site?

Aveti grija cu persoanele care va fac site gratuit, cu toate ca au intentii bune dar fiind gratis tot timpul site-ul dumneavoastra va trece pe planul al doilea fata de alta munca si exista posibilitatea ca dezvoltarea site-ului sa se intinda pe o perioada lunga. De asemenea site-urile gratis tind sa fie statice, sa nu fie actualizate des si intr-un final sa nu aiba succes. Cu site-urile noastre aveti control asupra continutului site-ului dumneavoastra, puteti adauga singur noutati si sa schimbati pagini fara ajutor. Este simplu sa tineti site-ul la curent cu ultimile dumneavoastra oferte, produse si servicii.


3
Ce este un domeniu?

Un domeniu de internet (se mai numeste si domeniu web sau un nume de domeniu web) este un sir de caractere urmate de .ro, .com, .net, .org, .info sau alte extensii de nivel superior. Numele unui domeniu de internet este unic. Daca un utilizator introduce intr-un browser domeniul dumneavoastra el poate avea acces la informatiile, videoclipurile, fisierele pe care dumneavoastra le puneti pe site in acest scop.


4
Ce este subdomeniul ?

Subdomeniile sunt domenii care apartin unor domenii mai mari. Un exemplu de subdomeniu este http://groups.yahoo.com care reprezinta subdomeniul groups din domeniul mai mare yahoo.com.


5
De ce sa cumpar un domeniu si cat costa?

Un site pentru firma este un instrument puternic de marketing, poate fi folosit pentru a prezenta potentialilor clienti produsele si serviciile pe care le comercializati. Domeniul este utilizat pentru site, www.domeniultau.ro, si pentru adresele de email ale angajatiilor care pot fi de forma nume@domeniultau.ro.
Un domeniu romanesc (de forma domeniu.ro) costa aproximativ 250 de RON (~ 50 USD) si trebuie achizitionat doar o singura data. Alte tipuri de domenii cum ar fi .com, .net, .eu incep de la 9 EUR/an si in momentul in care nu mai sunt platite devin libere si pot fi achizitionate de catre altcineva.


Alte intrebari

Este prescurtarea de la Internet Protocol si este cel mai folosit protocol pentru a comunica pe Internet. Un număr de IP este o adresă numerică, constând din patru numere separate prin puncte. Fiecare adresă IP identifică în mod unic un anumit computer pe Internet. Numele de domeniu este utilizat pentru face usor tinerea minte a acestor numere.

Prescurtare de la Internet Service Provider. Pentru a va conecta la Internet, aveţi nevoie de un ISP. Aceasta este compania la care trebuie sa platiti o taxă lunară pentru a pentru a utiliza Internetul. Exemple de ISP din Romania: RCS-RDS, Telekom, UPS, etc.

Prescurtare de la Uniform Resource Locator. Un URL este adresa unui anumit site Web sau a un fişier de pe Internet. Ea nu poate avea anumite spaţii si alte caractere speciale şi foloseşte / pentru a desemna diferite directoare.

XML

XML (Extensible Markup Language) este un set de reguli pentru codificarea documentelor într-o formă care poate fi citită usor de catre calculatoare. Acesta standard este definit în XML 1.0 Specification [4] produs de W3C, precum şi în cateva alte specificaţii, toate specificatiile fiind open source (adica standarde deschise si gratis). Obiectivele urmarite in dezvoltarea standardului XML sunt simplitatea, generalitatea, şi usurinţa de utilizare pe Internet. Este un format de date sub formă de text, cu sprijin puternic pentru alte limbi ale lumii prin intermediul Unicode. Desi XML se concentrează pe documente, este utilizat pe scară largă în reprezentarea structurilor de date arbitrare, de exemplu, în serviciile web.

Prescurtarea de la Extensible HyperText Markup Language. Reprezinta o clasa de specificatii cu scopul de a muta HTML sa fie conform cu formatarea XML.

PHP

PHP este un limbaj de scripting larg utilizat, ce se pretează foarte bine pentru dezvoltarea de website-uri si poate fi încapsulat în HTML. Se execută in general pe un server web, server care este configurat pentru a lua cod PHP şi a crea conţinutul paginilor web. PHP poate fi executat pe aproape toate tipurile de servere de web şi pe aproape orice sistem de operare. PHP este instalat pe mai mult de 20 de milioane de site-uri web şi 1 milion de servere web.

MySQL este un sistem de gestiune a bazelor de date open source bazat pe vocabularul SQL. El poate fi utilizat in combinatie cu multe limbaje de programare server-side dar cel mai des este utilizat in combinatie cu limbajul PHP.

RSS

Prescurtarea vine de la Really Simple Syndication si este o familie de formate de fluxuri web folosite pentru a publica (într-un format standardizat) articole frecvent actualizate cum ar fi: intrări de blog, titluri de ştiri, fisiere audio, fisiere video, etc. Un flux RSS include rezumate sau texte integrale, plus alte informatii cum ar fi data articolului şi autorul. Beneficiile unui flux de date pentru editori este ca astfel pot distribui conţinutul în mod automat celor care se aboneaza la fluxul RSS al lor. Beneficiile cititorilor este ca au acces rapid la noutatile de pe site-uri si ca pot sa acceseze noutatile de la mai multe site-uri dintr-un singur loc.

Un Webmaster este persoana responsabilă de menţinerea unui site. Atribuţiile un webmaster includ in general:

  • scrisul de cod HTML
  • organizarea structurii site-ului
  • actualizarea site-ului
  • să răspundă la e-mail-uri despre site

In traducere inseamna harta a site-ului. O harta site-ului este o imagine de ansamblu asupra pagini într-un site web. Pentru un site mic, o harta a site-ului poate include fiecare pagina a site-ului, în timp ce pentru site-uri mari de multe ori o harta a site-ului include numai paginile de categorii şi subcategorii ale site-ului. Aceasta ofera vizitatorilor o imagine de ansamblu a modului în care site-ul este organizat şi defineşte în mod clar toate resursele pe care site-ul le are de oferit.

Un server este un computer sau dispozitiv de reţea care gestionează resursele reţelei. De exemplu, un server de fişiere este un computer şi de dispozitiv de stocare dedicat stocarii fişierelor. Orice utilizator din reţea pot stoca fişiere pe server. Un server de imprimare este un computer care gestionează una sau mai multe imprimante. Un server de reţea este un computer care gestionează traficul in reţea. Un server de baze de date este un sistem de baze de date care proceseaza interogarile pe bazele de date. Un server de email este un computer care gestioneaza posta electronica.

In traducere directă server de nume constă dintr-un program de computer sau server care poate transforma un nume intr-o adresa binara si invers. De exemplu, pe internet, un caz special de servere de nume, aşa-numitele Domain Name System (DNS) servere, sunt folosite pentru a traduce un nume de domeniu (de exemplu, "en.wikipedia.org"), in adresa de IP corespunzatoara (adresa de IP 145.97.39.155), sau invers.

Un server dedicat are un hardware fizic care de obicei este gazduit de catre o alta companie. Serverele virtuale nu au un hardware propriu, mai multe servere virtuale impart unul sau mai multe unitati fizice.